Thursday 16 August 2007

:D


BMI: 35,5. på en del ställen jag kollat lider jag av fetma. på en del är jag överviktig. här är jag kraftigt överviktig. på en var jag så sjukligt fet att jag borde uppsöka läkare omedelbums!
ja, jag har högt BMI. men, jag kan inte påstå att jag själv tycker jag ser sjukligt fet ut? överviktig, absolut, men..
nu är det fritt fram för er att säga att jag är kanske lite tjock, men ändå rätt snygg!

20 comments:

Anonymous said...

Hej Jennie! Du e ju sjukt snygg juh! Visst de finns fett men de sitter ju där de ska eller hur? Faktum är att jag ser precis lika dan ut som du! Jag har också BMI 35-nåt och e päronformad. Bättre än att se ut som en köttbulle på tändstickor tycker jag iallafall. Jag tycker du är superduktig som går. Men jag kan tipsa om nåt annat också. Köp en träningsdvd! Så kan du göra den istället dom dagarna som du inte orkar gå på morgonen. Jag kör "yoga for dummies" och det är jättebra! Nästa steg är att gå ner tillräkligt för att inte skämmas att gå på gymmet. Här i "supertrendiga" Auckland finns inget friskis o svettis inte, haha. Kämpa på kompis!!

Kramkram
Annika (signe)

Nostalgia said...

annika! jo, jag är glad att jag ändå har helt okej former, fettet har spritt ut sig på bra ställen ;)
en träningsdvd kanske vore nåt, i vinter kanske, men gym kommer aldrig hända!

vi får kämpa på tillsammans :) kramar, o sköt om dig!

Josefin said...

haha. men den där sidan verkar lite dum. jag har ju just blivit bara överviktig enligt andra sidor, men nu är jag plötsligt kraftigt överviktig igen. jobbigt!

Nostalgia said...

jusse, jag vet, det är helt olika. jag måste gå ner 30 kg för att bli normalviktig. hujedamig.
fast det vill jag kansk eint evara, jag tycker det är fint att vara rund. men lite mer... fast i hullet skulle ju inte skada :)

Becka said...

Men sjukligt överviktig? Är inte det lite väl överdrivet? Jag undrar egentligen vad som är sunt nu förtiden.

Anonymous said...

Jag vet inte,men det är ju inte meningen att vi ska vara tjocka när vi bara e 30-nåt (fan va jag hatar att skriva att jag e trettionåt!!!fansfansfans!!haha). kollar man för 30-40 år sen så var ju personer feta som vi idag kallar för bara lite mulliga . Ett exempel på det är Beppe Wolgers som i "Pippi på de sju haven" kallas för tjockis, fast idag ser man ju att han bara e storvuxen, har ju inte alls mage ens! För min del siktar jag på att komma i byxor av storlek 42-44 och ha tröjor som e "M", sen e jag nöjd. Jag skiter i vad jag väger. Jag vill titta på mig själv o vara nöjd och jag inser att kroppen ja hade när jag var 25 är borta. Tråkigt men sant haha. Fyfan, jag kan bara inte tänka i kilon. 30 kilo e ju inte kul att gå ner. Men de går!! De ska gå! Vi får peppa varandra Jennie. Kanske starta en viktblogg ihop?? haha
kramkram
Annika

Anonymous said...

Hej jag läser din blogg inbland :) och nu fick jag lusten att skriva.. Jag har också BMI 30+ något. Men känner mig inte alltid kraftigt överviktigt. Jag tycker att du verkar kanonsnygg på de bilder du har lagt ut. Så var stolt över dina former :)
Ha det fint!

Nostalgia said...

signe, det är ju stor skillnad på hur man lever nu, mot då. alla var så mycket mer aktiva, året om, och det fanns knappt nån snabbmat, och chips o godis o sånt åt man bara vid speciella tillfällen. och man jobbade, åkte hem o var med familjen, inte stressade omkring lika som nu. så förutsättningarna har ju ändrats :)
jag vill också kunna köpa vanliga kläder som 'alla andra' kan ha. när jag vägde 70 kg (gått ner 30 då) var jag fortfarande överviktigt enligt BMI, men jag tyckte själv jag var smal, så man ska absolut inte stirra sig blind på kilon o BMI. jag vill också bara vara nöjd :) och det är inte alls så att jag mår dåligt för mina kilon. kram


becka, BMI räknar ju hela kroppsmassan. skelett o allt. en del har helt enkelt hederlig gammal kraftig benstomme. då blir det också högre. sjka man gå efter modell-idealet ser det ju inte så sunt ut alls.

elin, kul att du läser, o tack för de snälla orden. jag försöker vara stolt över mina former, men det jag bör antagligen gå ner lite, för hälsan också.. :) för framtiden iallafall :)
sköt om dig!

Josefin said...

Precis. Former är fint! Jag skulle också gå ner runt 30 kg för att bli "normal". Peppande siffra...inte. Men jag tror inte man ska lita så mycket på de siffrorna heller. Folk omkring mig tror att jag skulle försvinna, och det...vill man ju inte. Hurra för stora rumpor och gosiga magar!

Föressten. Jag hatar att gå promenader bara för promenerandets skull. Jag kör på en orbitrek hemma framför teven istället. Rekommenderas! :)

Nostalgia said...

jusse, jag skulle nog se för smal ut, iaf vad jag tycker själv är fint.

men jag älskar promenader! jag blir glad av det. jag lyssnar på radio och älskar hur det luktar ute. skog o sånt :)

Becka said...

det här med bmi låter bara krångligt och om modellidealet är det sunda, då är jag mer än gärna överviktig.

Anonymous said...

Nee du ser då INTE sjukligt fet ut alls!
Former är fint och att vara alldels jätte smal det ser lite halv knäppt ut tycker jag.. Förra sommaren hatade jag mig själv för jag var så smal :-S men nu har man fått lite hull ;-) även om det har andra orsaker än att man gått upp i vikt bara så hoppas jag att man får ha kvar lite hull sen med!
Ha ne fin helg nu!

Anonymous said...

Jag har ett bmi på 18,6.
Men tycker absolut inte att jag är underviktig på något vis...

Huvudsaken är ju att man mår bra och känns allt bra så ska man ju skita i allt vad bmi och skit heter.

Dock kan det ju vara lite mer "ansträngande" om man väger lite mer... men om man tycker att det är okej, så är ju det bra! =)

Anonymous said...

Det är ju lite fel att säga att det ser knäppt ut att vara smal också iofs.

Det verkar ju legitimt att tala om för folk hur smala de blivit, men att säga till någon att den gått upp i vikt är förbjudet.

Jag är smal. Jag vill inte ha mer hull. Men jag är nöjd. Och jag ser inte knäpp ut.

Nostalgia said...

ellie, jag förstår dig.. också :)
och, näe, det ser inte knäppt ut att vara smal, om man inte ser sjukt smal ut, lika som det ser knäppt ut att vara sjukligt fet. jag tycker väl helt enkelt att inget extremt är särskilt fint. (jag är en lagom-människa) och själv föredrar jag runda former, men smaken är ju så olika. jag har alltid sett dig som liten o smal, men du ser absolut inte konstig ut på nåt sätt, du är jättefin :)
och att det är legitimt att säga till nån att den blvit smal beror väl på att 'idealet' är smalt. som att alla VILL se ut så, och det är farligt och fult att vara överviktig.


miggs, jag vet inte hur du såg ut förra sommaren tror jag. men du... är du med barn? :O

Anonymous said...

Hmm miggs?
Nee mezzie =)
Och jupps en liten har flyttat in ;-)

Nostalgia said...

mezzie, haha... vafan, jag blandade ihop era namn, därför jag reagerade på det där med hullet, att det ska vara kvar efteråt, för jag tänkte väl att miggs inte är gravid :) förlåt! var stressad på jobbet när jag läste kommentaren :o

Anonymous said...

hihi ingen fara =)

Anonymous said...

Alltså jag misstänker att du är kortare än mej (jag är bara 159) men som jag ser så tror jag vi ligger på ungefär samma, mitt BMI ligger i den röda zonen, och jag ska också enligt vissa mätningar vara sjuukligt överviktig, vilket jag anser att jag inte är. sen är jag tung, jag har en benstomme som inte är av denna värld! och även när jag va SMAL, innan jag fick barn och hade 36 i byxstorlek så vägde jag ändå 70 pannoir... för jag e tung. jag väger mer nu men sjukligt fet ? det är varken du eller jag.. så det så!

Nostalgia said...

miggs, jag är 160 :) och en halv.
jag har också sån bestomme, och när jag vägde 70 efter gått ner 30 kg.. på en del bilder ser jag faen sjuk ut. helt mager.
fast det var jag inte, men på en del bilder :)
så bmi är missvisande såklart, och varken du eller jag är sjukligt feta :)